Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid is het verstandig om te overwegen hoe je jouw woning kunt verduurzamen. Een effectieve aanpak is niet alleen gericht op het huis zelf, maar ook op de buitenruimtes zoals een overkapping. In deze blog bekijken we de voordelen van het Direct verduurzamen van zowel je overkapping als de kozijnen van je huis, met een speciale focus op het gebruik van kunststof kozijnen. Bovendien ontdekken we de mogelijkheid van de SEEH subsidie.

Kunststof kozijnen

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen vormen een uitstekende keuze voor het verduurzamen van je woning en overkapping. Hier zijn enkele voordelen:

  1. Isolatie: Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Dit resulteert in een energiezuinigere woning.
  2. Onderhoudsarm: Weinig onderhoud is nodig, wat betekent dat je meer tijd kunt besteden aan genieten in plaats van aan schilderwerk.
  3. Duurzaamheid: Kunststof is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur van de kozijnen wordt verlengd.

SEEH Subsidie

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is een financiële stimulans van de overheid om huiseigenaren aan te moedigen hun woningen te verduurzamen. Deze Seeh subsidie is ook van toepassing op het verduurzamen van kozijnen en wordt verstrekt bij het vervangen van enkel glas door isolatieglas, wat vaak gepaard gaat met de installatie van nieuwe kozijnen.

Toepassing van SEEH op kunststof kozijnen:

  • Isolatieglas: Kunststof kozijnen kunnen worden gecombineerd met hoogwaardig isolatieglas, wat een aanzienlijke verbetering van de energieprestaties van je woning oplevert.
  • Professionele installatie: Om in aanmerking te komen voor de SEEH subsidie moeten de kunststof kozijnen professioneel worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je samenwerkt met erkende vakmensen.
  • Aanvraagprocedure: Na installatie kun je de subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Duurzaam genieten van je overkapping

Een overkapping is een fantastische aanvulling op je woning, en het verduurzamen ervan draagt bij aan het creëren van een comfortabele en milieuvriendelijke buitenruimte. Overweeg bij het verduurzamen van je overkapping:

  • Materialen: Kies duurzame materialen zoals gerecycled hout, bamboe of gerecycled kunststof voor de constructie van je overkapping.
  • Zonwering en isolatie: Overweeg het installeren van zonwerende elementen en isolatiematerialen om de temperatuur onder de overkapping te reguleren.
  • LED-verlichting: Maak gebruik van energiezuinige LED-verlichting om de duurzaamheid van je overkapping te vergroten.

Door de overkapping en de kozijnen van je huis te verduurzamen, investeer je niet alleen in een groenere levensstijl, maar profiteer je ook van lagere energiekosten en een verhoogd comfortniveau. Vergeet niet de SEEH subsidie aan te vragen om nog meer te besparen op de kosten van duurzame verbeteringen aan je woning.