Heerlijk in de zon zitten is natuurlijk ontzettend fijn, maar soms is even een uurtje in de schaduw ook geen overbodige luxe. Vooral met de steeds warmer wordende zomers, is het belangrijk om af en toe even uit de zon te gaan en verkoeling te zoeken. Niet voor niets zijn overkappingen in de tuin de laatste jaren steeds populairder geworden. Het voordeel hieraan is, is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat voor type overkapping je wilt en of je ook de zijkanten dicht wilt hebben. Kortom, een absolute aanrader dus als je het ons vraagt. Dus loop jij al een tijdje met het idee om een overkapping in je tuin te laten plaatsen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben wij een aantal redenen die je zeker van gedachten doen laten veranderen.

Verlengstuk van je woonkamer

Wanneer je het heerlijk vindt om veel buiten te zijn, dan is een overkapping een absolute aanrader. Je kunt een overkapping namelijk als het ware als een soort verlengstuk van je huis zien. Op het moment dat je de tuindeur(en) uitloopt en je in je tuin onder de overkapping staat, heb je het gevoel alsof je je in je eigen huis begeeft. Vooral wanneer je je overkapping ook voorziet van leuke aankleding, zodat het niet alleen praktisch gezien een toevoeging is, maar ook sfeervol en gezellig is.

Lange zomeravonden in je tuin

Je kent het wel, de zomermaanden lopen ten einde, maar overdag is het buiten nog heerlijk vertoeven. Meestal wordt het rond de klok van 20.00/20.30 wat kouder, waardoor je genoodzaakt bent om een dekentje te pakken, een trui aan te doen of naar binnen te gaan. Kies je nu voor een overkapping, dan kun je meestal nog met gemak een uur of zelfs langer buiten zitten. Doordat je beschut zit, heb je geen last van de wind, waardoor het onder de overkapping heerlijk aangenaam blijft.

Gezelligheid

Een overkapping heeft iets speciaals. Niet voor niets vieren de meeste mensen die een feestje houden in de achtertuin dit onder de overkapping of een tent. Je hebt dan namelijk het gevoel alsof je binnen zit, terwijl je wel de voordelen van buiten hebt. Uiteraard geldt dit niet alleen voor feestjes, maar ook wanneer je gewoon een avond met je gezin of partner buiten wilt kunnen borrelen.