Heb jij een prachtige tuin en ook kinderen? Dan mag een speelhoek voor deze kleine kroost natuurlijk niet ontbreken. Afhankelijk van de grote van je tuin kun je in principe helemaal zelf bepalen hoe je deze wilt inrichten. Wat je vaak ziet, is dat een zandbak, schommel en glijbaan onmisbaar zijn bij de meesten. Uiteraard mogen we ook de trampoline niet vergeten. Alhoewel deze laatstgenoemde vaak een stuk minder wordt gekozen, dan de eerder genoemde drie. De voornaamste reden is dat een trampoline flink wat ruimte in beslag neemt en vaak ook niet bepaald mooi oogt. Om ervoor te zorgen dat ook jij een perfecte speelhoek voor de kinderen kunt maken, hebben we een aantal handige tips.

Denk goed na over de ondergrond

Wanneer je een tuin hebt die volledig is betegeld, dan is het aan te raden om een stuk van deze tegels te vervangen voor bijvoorbeeld kunstgras of speciale rubberen tegels. Vooral wanneer de kinderen nog jong zijn, kan een te harde ondergrond zorgen voor vervelende situaties. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen wat er gebeurt op het moment dat een kindje van 4 door de wat mindere coördinaties met zijn of haar hoofd op de stenen valt. Kies je voor kunstgras, dan zal dit in veel mindere mate gevolgen hebben. Kies je voor rubberen tegels, let dan wel goed op de kleur. Vaak zien we dat er wordt gekozen voor zwart, maar wanneer de zon tijdens een warme zomerdag de hele dag op schijnt, dan is dit niet bepaald prettig voor de voetjes en ook de rest van het lichaam wanneer ze hiermee in aanraking komen.

Zorg dat alles eenvoudig is af te dekken

Een speelhoek voor de kinderen in de tuin is ontzettend leuk. Mits het natuurlijk droog is buiten. Laat het in Nederland nu net een aantal maanden per jaar niet bepaald geschikt weer zijn om naar buiten te gaan. Het is dus wel prettig dat je deze speelhoek waar nodig kunt afdekken of volledig kunt opruimen. Als voorbeeld nemen we de zandbak. Een zandbak is natuurlijk niet geschikt om in te spelen wanneer het net flink heeft geregend. Zorg er dus altijd voor dat je kiest voor een zandbak met deksel. Niet alleen om het zand droog te houden, maar om er ook voor te zorgen dat er zich geen ongedierte in kan nestel of ze uitwerpselen kunnen achterlaten in het zand.