Je tuin is een belangrijk onderdeel dat bij je huis hoort. Je wilt natuurlijk dat de inrichting aansluit bij je wensen. Als je gaat nadenken over je tuininrichting, kom je al snel bij de vraag, welke kleuraccenten ga ik doorvoeren in de inrichting van mijn tuin? De meeste mensen denken dan aan lichte kleuren en niet aan de kleur zwart. Zwart klinkt misschien donker en duister, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zwart kan heel chic, stoer of industrieel zijn. Past de kleur zwart helemaal bij het uitstraling van je tuin? Dan hebben we hier een aantal tips en ideeën hoe je jouw tuin kunt inrichten met zwarte accenten. Wel is het belangrijk dat niet alles zwart wordt en het bij zwarte accenten blijft. Je tuin moet natuurlijk ook wat groen en kleur hebben.

Tuinmeubilair

Een goede stap om te beginnen met het inrichten van je tuin met zwarte accenten, is het kiezen van zwarte tuinmeubelen. Een zwarte tuinset, bijvoorbeeld een zwarte loungeset, biedt een goede basis voor een chique en stijlvolle inrichting van je tuin.

Veranda, serre of overkapping

Een veranda, serre of overkapping is een goede toevoeging als je meer leefruimte wilt creëren. Je kan er dan natuurlijk voor kiezen om je veranda of terrasoverkapping in het zwart te laten plaatsten. Op deze manier creëer je een zwarte basis voor de inrichting van je tuin.

Schutting

Ook kun je ervoor kiezen om een zwarte schutting in je tuin te plaatsen. Heb je al een schutting? Dan kan je die ook zelf in het zwart verven. Tegen zwart komt het frisse groen van gras en blaadjes nog mooier uit. Door mooie bloemen met kleuren toe te voegen, creëer je meer diepte.

Bloemen en planten

Ook bestaan er (bijna) zwarte bloemen en planten. Je ziet ze niet vaak en ze zijn ook zeldzaam, maar ze zijn er wel. Natuurlijk kun je ook kleurrijke bloemen kopen en die in een zwarte plantenbak zetten. Zo krijg je een moderne uitstraling om je planten in op te laten vallen.

Verlichting

Verlichting in je tuin is niet alleen heel handig, maar ook heel gezellig. Je kunt dan natuurlijk ook kiezen voor zwarte verlichting om je tuin helemaal af te maken. Hierbij kun je denken aan zwarte wandlampen, zwarte lantaarns of zwarte spots om je tuin te verlichten.

Zwarte accessoires

Om je tuin helemaal af te maken kun je zwarte accessoires toevoegen. Het kunnen kleine details zijn, zoals zwarte kussens, maar ook kun je kiezen voor een zwarte vuurkorf of een zwarte parasol. Dit geeft je tuin een samenhangend geheel en zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Een tuin inrichten met zwarte accenten kan een geweldig keuze zijn als je een stijlvolle en moderne uitstraling wilt creëren. Door een paar van de bovenstaande ideeën mee te nemen bij het inrichten van je tuin, zal je zeker een mooi resultaat neer kunnen zetten. Zorg er wel voor dat je niet teveel zwart gaat gebruiken en dat je wat lichtere kleuren toevoegt om je tuin in balans te houden.