subscribe: Posts | Comments

Tuinmeubeltrends combineren

Reacties uitgeschakeld voor Tuinmeubeltrends combineren
Tuinmeubeltrends combineren

Tuinmeubeltrends combineren
Wat brengt 2015 ons aan nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen? Zagen we in 2014 dat vooral het luieren, relaxen en liggen, het zogenaamde ‘loungen’ erg in was, hier beginnen we toch ook enkele ongemakken van te signaleren. Als je wilt eten, of een zakelijke bespreking wilt voeren zijn de lage zits en diepe kussens niet erg handig. Nu najaar 2014, ziet het er naar uit dat loungemeubelen in de tuin gecombineerd mogen gaan worden met actieve tuinmeubelen. Statafels, barkrukken en om de harmonie door verschillende meubelstukken niet te verbreken kiezen we voor materialen die bij de uitstraling van de tuin passen.

Create your own Dutch design
Is de slogan van het merk B&B Outdoor dat dit jaar met kunstlederen tuinmeubelen op de Nederlandse markt de primeur maakt. Je kan zelf de kleur(en) van de set samenstellen en speciaal voor de Nederlandse weersomstandigheden is er, ter bevordering van het gebruiksgemak, rekening gehouden met een snelle afvoer van regenwater. Dat betekent dat de meubelen zo zijn ontworpen dat er geen water op blijft staan, een detail dat vuilophoping en algenvorming tegengaat. Na een bui een doekje erover, voor die enkele spetter die toch blijft hangen en je kan direct zitten.

Tijdloos vlechtwerk
Tuinmeubelen met vlechtwerk blijven, ondanks alle verschillende trends, altijd populair. Vlechtwerk oogt natuurlijk, is sterk en zit comfortabel. De natuurlijke en toch wat kwetsbare materialen hebben vandaag de dag plaats gemaakt voor stevigere kunststof wickers in aluminium of houtan frames. De trend voor 2015 is de Triple weaving techniek. Hierbij wordt met drie verschillende draaddiktes gevlochten wat een 3-D effect teweeg brengt. Speciale vlechttechnieken en patronen vind je vooral bij tafels en banken voor in de tuin waarbij het vlechtwerk gezien mag worden.

Comments are closed.