subscribe: Posts | Comments

Tuinmeubels van pallethout

Reacties uitgeschakeld voor Tuinmeubels van pallethout
Tuinmeubels van pallethout

Tuinmeubels van pallethout
We komen steeds meer tuinmeubels van gerecycled materiaal tegen. Eenmaal niet meer geschikt voor het doel waarvoor ze gemaakt waren zijn vele materialen nog goed bruikbaar voor andere doeleinden. Steigerhout en composiet om maar iets te noemen maar ook pallethout. Korte stevige plankjes eigenlijk al kant en klaar verwerkt tot bruikbare elementen. Vaak geĆÆmpregneerd zodat ze uitermate geschikt zijn om ook in de regen gewoon buiten te staan.

Tweede leven mooier dan het eerste
Tuinmeubelen van pallets kan je met een beetje handigheid zelf maken maar je gaat ze ook steeds meer in ecoshops en bij zelfstandige tuincentra’s zien. Palletmeubelen zijn simpel van uiterlijk maar als je oplet heel ingenieus in elkaar gezet. Een tafel is niet zo ingewikkeld maar een loungebank of een ligstoel vraagt wel degelijk om een bepaalde schuinte om er comfortabel in te kunnen zitten. Met een paar leuke kussens erop heeft zo’n pallet zelfs een mooier leven dan zijn eerste.

Palletmeubels passen in elke tuin
Palletmeubelen zie je veelal in de originele houtkleur met de stempels van het formaat en kwaliteit, bijvoorbeeld EUR, er nog op. Zo’n industriĆ«le stijl past vanzelfsprekend niet in elke tuin. Voor romantische of oosterse tuinen heb je daarom tevens de keus uit wit of zwart gelakte exemplaren en hoe leuk staan Grieks blauwe palletbanken tegen een wit geschilderde tuinmuur?

Pallethout goedkoop en duurzaam
Wanneer je nieuwe pallets moet kopen zijn deze niet goedkoop maar de charme van palletmeubelen zit hem juist in het verweerde uiterlijk van het gebruikte hout. Het mag best een beetje ruw zijn en het geeft niet als er een lichtere plank tussenzit. Met palletmeubelen verduurzamen we ons afval en dragen op die manier toch ook een klein beetje bij aan een schoner milieu.

Comments are closed.