subscribe: Posts | Comments

Het meest ideale zitmeubel voor in je tuin

0 comments
Het meest ideale zitmeubel voor in je tuin
Stevig materiaal
Je neemt een aantal steigerbuizen, maakt deze aan elkaar vast en legt er een grote zitzak op. Hoe eenvoudig wil je het hebben? Er zijn allerlei verschillende vormen, zoals stoelen en banken maar ook tafels zijn ermee te maken. Het materiaal is onderhoudsvrij – denk maar aan onderhoudssteigers.De aluminium buizen zijn stevig en door de verbindstukken helemaal niet meer buigzaam, daarnaast is dit materiaal ook nog eens licht van gewicht. Je kunt alles gemakkelijk weer uit elkaar halen en opbergen voor kouder weer. Ook in de afneembare zittingen is voldoende variatie te vinden.

Assortiment
Inmiddels kun je in een aantal winkels terecht voor dergelijke tuinmeubelen, er is voldoende keuze te vinden. Zo zijn er zitzakken als een geheel, twee losse grote kussens en voor op een bank hoekige kussens, als bij een gewone zitbank. Alles is gemaakt van stof dat tegen een stootje kan.

Er zijn tafels die tussen twee banken geplaatst kunnen worden en complete eettafels die plek biedt aan meerdere gasten. Er wordt veelal gewerkt met hardhout dat net als aluminium tegen weer en wind kan. Om alles te beschermen tegen regen en sneeuw, zijn er speciale regenhoezen verkrijgbaar.


Tuinmeubilair van composiet

Reacties uitgeschakeld voor Tuinmeubilair van composiet
Tuinmeubilair van composiet

Al wat langer bekend bij tuinliefhebbers zijn de tuinvlonders en tuinschermen van houtcomposiet.

Dat er nu ook tuinmeubelen van worden gemaakt is misschien iets minder bekend. Met de uitstraling van stoer hout en onderhoudsarm zijn tuinmeubels van composiet dus ideaal voor tuin en terras.

Waar wordt composiet van gemaakt

Houtcomposiet, ook wel polywood, oftewel WPC (Wood Plastic Composite) is een combinatiemateriaal van gedeeltelijk houtvezel en houtmeel met toevoeging van kunsthars. Composiet is nog milieuvriendelijk ook, omdat er gebruik wordt gemaakt van afvalproducten afkomstig van de houtindustrie.

Mooi en makkelijk

Als je kiest voor terras- en tuinmeubilair van composiet, dan kies je niet alleen voor praktisch, maar ook voor een moderne look. Kenmerkend zijn de strakke rechte vormen. Het is verkrijgbaar in diverse houtkleuren en ook in wit of grijs. De kleuren van houtcomposiet vervagen veel minder sterk dan hardhout.

De voordelen van houtcomposiet

Tuinmeubelen van composiet hoef je nooit te schuren of te lakken. Je kunt het meubilair zomer en winter gewoon buiten laten staan. Nog enkele belangrijke voordelen op een rij:

• een lange levensduur
• geen splinters
• na een regenbui snel weer droog
• schimmel- en onderhoudsvrij
• milieuvriendelijk


Een zomerse tuin – Tips voor tuinmeubels en buitenplanten

Reacties uitgeschakeld voor Een zomerse tuin – Tips voor tuinmeubels en buitenplanten
Een zomerse tuin – Tips voor tuinmeubels en buitenplanten

Door de aankoop van je tuinmeubels te combineren met de aanschaf van mooie buitenplanten, kun je een tuin in zomerse stijl creëren. Iets waar je ongelofelijk trots op kunt zijn. Alleen is de vraag natuurlijk wel welke tuinmeubelen en buitenplanten je hiervoor kunt inzetten. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Meerdere zithoeken in de tuin
Een van de trends die in 2015 e boventoon voert op het gebied van tuinmeubelen, is het creëren van meerdere zithoeken in de tuin. Op een zonnige plek, plaats je bijvoorbeeld een groot tuinset. Op plekken in de tuin waar je niet zolang verblijft, kun je een hangmat of houten ligstoel plaatsen. Een bistro setje voor een drankje in de middag is uiteraard ook een optie.

Door het integreren van deze trend, lever je een belangrijke bijdrage aan een gezellige en zomerse tuin!

Zomerse buitenplanten
Er zijn een aantal planten en bloemen die in de zomerse tuin van 2015 niet mogen ontbreken. Dit zijn bijvoorbeeld de roos en de passiebloem. Ze maken van je tuin een mooi kleurrijk geheel. Woon je op een balkon en heb je niet veel plek voor mooie buitenplanten? Geen paniek, want de bellenplant is de balkonplant van het jaar 2015. Deze bloeit van april tot oktober en is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Twee andere buitenplanten die je in het hartje van de zomer ziet bloeien, zijn de bekende zonnebloem en de wat minder bekende Mandevilla. Spreekt een struikplant jou meer aan? Dan is er altijd nog de struikveronica.

Vlinders en bijen voelen zich thuis in jouw tuin
Door je tuinmeubels en buitenplanten op elkaar af te stemmen, kan het niet anders dan dat jouw tuin een zomerse uitstraling krijgt. Zowel de vlinders als bijen zullen zich uitstekend op hun gemak voelen in jouw tuin!


Creëer een zomerse tuin met tuinmeubels en veel groen

Reacties uitgeschakeld voor Creëer een zomerse tuin met tuinmeubels en veel groen
Creëer een zomerse tuin met tuinmeubels en veel groen

Wil je van jouw tuin een zomersprookje maken? Niet alleen de juiste tuinmeubels spelen daarin een belangrijke rol, ook het gebruik van veel groen en kleur. Lees dan verder en ontdek wat jij kunt doen om van je tuin een waar zomersprookje te creëren.

Laat de romantiek zegevieren
Net zoals in elk sprookje, speelt de liefde een belangrijke rol. Je kunt hiervoor diverse elementen inzetten. Romantische tuinmeubels en decoratieve accessoires geven het geheel van je tuin een zomerse uitstraling. Een elegante vormgeving, bloemenprints en sierlijke materialen maken van jouw tuin een sprookje waar je met veel plezier kunt verblijven. Natuurlijk kun je dit geheel volgens je eigen smaak vormgeven. Er is niet een bepaalde regel die je daarvoor hoeft na te streven.

Lichte tuinmeubelen
Dankzij lichte tuinmeubelen geef je je tuin een rustige en sprookjesachtige uitstraling. Een mooie witte tuinbank of lichtgekleurd bistrosetje misstaat nooit! Om nog meer in zomerse stemming te komen, kun je ook kleuren gebruiken zoals blauw, groen en geel. Vaak kun je leuke zithoekjes creëren met eenvoudige tuinmeubels.

Welke bloemen kies je?
Om er een zomers paradijs van te maken, kun je de keuze maken uit diverse bloemen. Een bloem die in elk geval niet mag ontbreken in een zomerse tuin, is de roos. Het is niet alleen de bloem van de romantiek, maar past ook volledig binnen een zomers sprookje. De roos keert bijvoorbeeld terug in het sprookje van Doornroosje. Rozen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je er een kleurrijk geheel van kunt maken.

Zomerse bloemen die eveneens niet mogen ontbreken, zijn de zonnebloemen. Ze zijn fris, kleurrijk, groot en sterk. Altijd leuk om in je tuin te hebben! Al met al zorgen deze bloemen er samen met de tuinmeubels voor dat je een zomerse tuin creëert waar je de gehele zomer uitstekend verblijven.


Onderhoud en bescherming van houten tuinmeubels

Reacties uitgeschakeld voor Onderhoud en bescherming van houten tuinmeubels
Onderhoud en bescherming van houten tuinmeubels

De nieuwste tuintrends laten zien dat hout in de tuin weer helemaal trendy is. Of het nu om pallets, boomstammen, hardhout of larikshout gaat, hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en verhoogd daarbij ook nog eens de sfeer in de tuin. Hout is een natuurlijk materiaal dat echter op de juiste wijze onderhouden dient te worden om er optimaal van te kunnen genieten, seizoen na seizoen.

Optimaal beschermen van houten tuinmeubels
Onderhoud betekend in eerste instantie vooral het hout beschermen tegen de verschillende weersinvloeden. Regen, zon en temperatuurverschillen zullen allemaal zijn uitwerking hebben op het natuurlijke materiaal. Nieuw hout kan daarom het beste voor plaatsing in de tuin bewerkt worden, zodat er een eerste bescherming geboden wordt. In de meeste gevallen wordt gekozen voor het aanbrengen van een laag beits, een laag meubelolie of een likje verf. Allemaal bieden evenveel bescherming, echter neemt een dekkende laag verf de charme van het hout weg.

Onderhoud van houten tuinmeubels
Zelfs met een vooraf aangebrachte beschermlaag dient het hout na verloop van tijd opnieuw behandelt te worden om optimaal te kunnen genieten van de tuinmeubels. De meubels op adequate wijze opslaan in een droge schuur zal deze alvast goed beschermen. Daarnaast is het raadzaam de meubels na gebruik goed schoon te maken, zeker als deze lange tijd niet meer gebruikt zullen worden. Als er geen mogelijkheid is om de meubels binnen te zetten, dan kunnen hiervoor ook speciale hoezen gebruikt worden die voor bescherming zorgen.

Schoonmaken en bijwerken
Soms valt het hout toch ten prooi aan verwering en schimmel. Dan is het zaak om de meubels een dieptereiniging met speciale middelen te geven, waarna het geheel opnieuw geverfd of gebeitst dient te worden. Gebruik voor het schoonmaken en het bijwerken van de meubels alleen daartoe geschikte middelen om de levensduur van het meubilair te verlengen.


Tuinmeubels van pallethout

Reacties uitgeschakeld voor Tuinmeubels van pallethout
Tuinmeubels van pallethout

Tuinmeubels van pallethout
We komen steeds meer tuinmeubels van gerecycled materiaal tegen. Eenmaal niet meer geschikt voor het doel waarvoor ze gemaakt waren zijn vele materialen nog goed bruikbaar voor andere doeleinden. Steigerhout en composiet om maar iets te noemen maar ook pallethout. Korte stevige plankjes eigenlijk al kant en klaar verwerkt tot bruikbare elementen. Vaak geïmpregneerd zodat ze uitermate geschikt zijn om ook in de regen gewoon buiten te staan.

Tweede leven mooier dan het eerste
Tuinmeubelen van pallets kan je met een beetje handigheid zelf maken maar je gaat ze ook steeds meer in ecoshops en bij zelfstandige tuincentra’s zien. Palletmeubelen zijn simpel van uiterlijk maar als je oplet heel ingenieus in elkaar gezet. Een tafel is niet zo ingewikkeld maar een loungebank of een ligstoel vraagt wel degelijk om een bepaalde schuinte om er comfortabel in te kunnen zitten. Met een paar leuke kussens erop heeft zo’n pallet zelfs een mooier leven dan zijn eerste.

Palletmeubels passen in elke tuin
Palletmeubelen zie je veelal in de originele houtkleur met de stempels van het formaat en kwaliteit, bijvoorbeeld EUR, er nog op. Zo’n industriële stijl past vanzelfsprekend niet in elke tuin. Voor romantische of oosterse tuinen heb je daarom tevens de keus uit wit of zwart gelakte exemplaren en hoe leuk staan Grieks blauwe palletbanken tegen een wit geschilderde tuinmuur?

Pallethout goedkoop en duurzaam
Wanneer je nieuwe pallets moet kopen zijn deze niet goedkoop maar de charme van palletmeubelen zit hem juist in het verweerde uiterlijk van het gebruikte hout. Het mag best een beetje ruw zijn en het geeft niet als er een lichtere plank tussenzit. Met palletmeubelen verduurzamen we ons afval en dragen op die manier toch ook een klein beetje bij aan een schoner milieu.


« Previous Entries