subscribe: Posts | Comments

Terrasverwarmer

Reacties uitgeschakeld voor Terrasverwarmer
Terrasverwarmer

Terrasverwarmer
Met een goede terraskachel kan je zelfs tijdens windstille winterdagen lekker buiten zitten. Vuurkorven en -tafels of dikbuikige terracotta tuinkachels zijn erg romantisch maar je hebt er rommel van en het vuur moet eerst goed branden wil je er warmte van voelen.

Van een buitenkachel die op elektriciteit of gas werkt heb je direct profijt. Je hoeft ten eerste niet eerst aan de slag met kranten en aanmaakhoutjes en ten tweede komt de warmte van boven. Warmte die je direct op je gezicht voelt geeft je een groter gevoel van welbehagen dan wanneer de warmtebron alleen maar op beenhoogte straalt.

Terraskachel op elektriciteit of op gas
De meest gebruikte terrasverwarmers zijn elektrische kachels. De types op gas zijn minder in trek omdat ze vaak een flink stuk duurder in het verbruik zijn. Zo verbruik je met een heater op aardgas bijvoorbeeld drie keer zo veel energie dan met een elektrische terrasverwarmer. Het duurst in verbruik zijn de propaankachels. Bij flessenkachels heb je slechts acht uur warmteopbrengst per gasfles.

Ook geen onbelangrijk punt is de veiligheid onder overkappingen. Afhankelijk van het type terrasstraler houd je onder luifels en daken een afstand van 10 tot 60 cm ten opzichte van de dakbedekking.

Waarop letten bij aanschaf elektrische terrasverwarming
Het belangrijkste is natuurlijk het beschikbare vermogen van het netwerk. Indien dat er niet is moet dat aangepast worden. Voor de veiligheid is het sowieso verstandig de buitenkachels op een aparte groep te zetten. Om een zo hoog mogelijke warmteopbrengst te realiseren monteer je kortgolvige warmtestralers liefst hoger dan twee meter. Stel ze ook zo af dat de warmte schuin van voren op je valt. Zodra je met meerdere toestellen gaat werken is het belangrijk dat je ze zo plaatst dat de stralingsvlakken elkaar overlappen.

Comments are closed.