subscribe: Posts | Comments

Je tuin als paradijs

0 comments
Je tuin als paradijs

Wil je van je tuin een waar paradijsje maken, dan kun je jouw tuin het beste laten aanleggen en ontwerpen door een specialist. Een tuin ontwerpen en aanleggen is namelijk lastiger dan je in eerste instantie denkt. Weet je bijvoorbeeld hoeveel verschillende bomen, planten en bloemen er zijn? En weet je ook wat de eigenschappen zijn? Een specialist die luistert naar je wensen kan de perfecte tuin voor je maken zonder dat jij uren bezig bent met een zoektocht naar de juiste boom of plant.

Ontwerpen van je tuin moeilijker dan je denkt
De meeste mensen besteden het ontwerp van hun tuin uit aan hoveniers. Voordat je het gesprek aangaat over het ontwerpt van je tuin kun je alvast nadenken over de volgende zaken:
– welke bomen zou je graag willen?
– wil je een vijver?
– ga je voor kunstgras of een grasmat?
– hoeveel tijd wil je kwijt zijn aan het onderhoud?
Bedenk ook hoe jij je tuin wilt gebruiken. Is het vooral bedoeld om lekker te genieten van de zon of wil je gaan tuinieren en verlang je naar een moestuintje?

Vindt een goede hovenier
In de goudengids of op het internet kun je een groot aanbod vinden van hoveniers en tuinarchitecten zoals dit uitstekende bedrijf voor tuinaanleg in Zwolle. Probeer voordat je een keuze maakt, eerst te achterhalen of je ergens recensies over het bedrijf kan vinden. Bekijk ook altijd even de website en zoek met name naar foto’s van tuinen die het bedrijf heeft aangelegd. Zo krijg je een goede indruk.

Tips voor een fijne tuin
Hier alvast wat kleine tips voor een fijne tuin:
– leg een buitenkraan aan als je veel gaat tuinieren, dat scheelt kosten
– neem geen grasveld als je minder dan 10m2 hebt
– koop niet te veel eenjarige planten, deze kunnen veel tijd kosten (maximaal 20% van alle planten)
– neem goede terrastegens van beton of natuursteen die niet glad worden als ze nat zijn.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *