subscribe: Posts | Comments

Houten buitenspeelgoed voor een mooie tuin

0 comments
Houten buitenspeelgoed voor een mooie tuin

Bij een mooi huis hoort ook een mooie en leuke tuin. Je tuin kan een oase van rust zijn voor jou en een speelparadijs voor je kinderen. Maar hoe kan je dat combineren?

Een tuin betekent plezier voor het hele gezin: de kinderen kunnen lekker buiten spelen en ravotten, in de zomer kan je buiten zitten, eten en zonnen, je kan BBQ’s geven of lekker buiten zitten met een glaasje wijn en het kan leuk zijn om je eigen moestuintje te hebben of mooie planten te zetten. Voor kinderen is natuurlijk vooral dat eerste van belang: buiten spelen. Ze kunnen zich uren buiten amuseren, zowel in de zomer als in de winter en alleen of met hun vriendjes. Buiten spelen is ook heel gezond voor kinderen, ze krijgen veel frisse lucht binnen en komen in aanraking met de natuur. Ook is het goed voor hun conditie om buiten rond te rennen en heeft het een positief effect op hun ontwikkeling. Het is dus belangrijk om je kinderen te stimuleren om buiten te spelen. Een goede manier om dat te doen en kinderen naar buiten te lokken, is buitenspeelgoed.

Kinderen houden van schommels en speeltoestellen, maar meestal zijn de plastieken toestellen niet echt een aanwinst voor je tuin. Gelukkig is daar een oplossing voor die wel een meerwaarde kan zijn voor je tuin: houten buitenspeelgoed. De toestellen zijn gemaakt van geïmpregneerd hout zodat ze tientallen jaren meegaan zonder dat ze behandeld moeten worden. De houten speeltoestellen zien er klassevoller uit en passen in de natuurlijke uitstraling van een tuin. Zowat alle speeltoestellen die in de plastieke versie te verkrijgen zijn, bestaan ook in een mooie houten uitvoering. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten zandbak, houten schommels, een houten voetbaldoel, een houten speelhuis of een speeltoestel. Ze zijn allemaal in verschillende maten en groottes verkrijgbaar. Bij een houten speeltoestel kan je ook variëren in de vorm, zo zijn er toestellen met een huisje met een klimmuur of een glijbaan of kan je gewoon voor een glijbaan met ladder kiezen. Je kan er schommels aan bevestigen, maar ook klimtouwen of een duikelstang. Zo kan je helemaal zelf beslissen hoe uitgebreid het buitenspeelgoed zal zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *