subscribe: Posts | Comments

Een gezellige vuurtafel

Reacties uitgeschakeld voor Een gezellige vuurtafel
Een gezellige vuurtafel

We zullen het maar toegeven, we hebben iets met vuur en vlammetjes. Als we de kans hebben om naar vlammetjes te kijken, dan zullen we dat niet nalaten. Misschien is het wel een diep in onze genen opgeslagen herinnering aan het allereerste oervuur, het begin van het ontwaken van de menselijke geest en cultuur. Maar misschien geeft het ons gewoon een goed gevoel van samenzijn, gezelligheid en warmte. Zo hebben we vlammetjes in huis, in de open haard of door kaarsen te branden. Maar ook buiten zijn er mogelijkheden.

Een vuurtje in de tuin
Je hebt allerlei manieren waarop je thuis in je eigen tuin, vlak bij je terras, van een vuurtje kunt genieten. Je kunt bijvoorbeeld een ouderwets kampvuur aanleggen, een stookpot gebruiken, een tuinhaard of vuurkorf. Gezellig, maar er zitten wel een paar nadelen aan deze vuur-vormen:

  • Er zal regelmatig nieuwe brandstof aan het vuur toegevoegd moeten worden.
  • Het hout dat je gebruikt moet goed droog zijn, anders krijg je teveel rookontwikkeling.
  • Je moet oppassen voor rondvliegende vonken.
  • Na afloop van het feestelijk samenzijn moet het vuur op verantwoorde wijze gedoofd worden of uitgaan.
  • De volgende dag zul je de restanten moeten opruimen en er zal wat schoongemaakt moeten worden.

Een schoner alternatief
Gelukkig is er een alternatief waar die nadelen niet meer van toepassing zijn: de vuurtafel. Een vuurtafel is niets anders dan een gashaard met een mooie ombouw. En in die opbouw heb je allerlei keuzes. Je stookt je vuurtje dus op gas. En dat betekent: een schone verbranding. Voor het aan- en uitzetten gebruik je gewoon lekker gemakkelijk de schakelaar. De vuurtafel is een prachtig alternatief voor het geploeter met hout en houtskool. Zo kun je samen gezellig en behaaglijk genieten van de vlammetjes.

Comments are closed.