subscribe: Posts | Comments

Een zomerse tuin – Tips voor tuinmeubels en buitenplanten

Reacties uitgeschakeld voor Een zomerse tuin – Tips voor tuinmeubels en buitenplanten
Een zomerse tuin – Tips voor tuinmeubels en buitenplanten

Door de aankoop van je tuinmeubels te combineren met de aanschaf van mooie buitenplanten, kun je een tuin in zomerse stijl creëren. Iets waar je ongelofelijk trots op kunt zijn. Alleen is de vraag natuurlijk wel welke tuinmeubelen en buitenplanten je hiervoor kunt inzetten. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Meerdere zithoeken in de tuin
Een van de trends die in 2015 e boventoon voert op het gebied van tuinmeubelen, is het creëren van meerdere zithoeken in de tuin. Op een zonnige plek, plaats je bijvoorbeeld een groot tuinset. Op plekken in de tuin waar je niet zolang verblijft, kun je een hangmat of houten ligstoel plaatsen. Een bistro setje voor een drankje in de middag is uiteraard ook een optie.

Door het integreren van deze trend, lever je een belangrijke bijdrage aan een gezellige en zomerse tuin!

Zomerse buitenplanten
Er zijn een aantal planten en bloemen die in de zomerse tuin van 2015 niet mogen ontbreken. Dit zijn bijvoorbeeld de roos en de passiebloem. Ze maken van je tuin een mooi kleurrijk geheel. Woon je op een balkon en heb je niet veel plek voor mooie buitenplanten? Geen paniek, want de bellenplant is de balkonplant van het jaar 2015. Deze bloeit van april tot oktober en is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Twee andere buitenplanten die je in het hartje van de zomer ziet bloeien, zijn de bekende zonnebloem en de wat minder bekende Mandevilla. Spreekt een struikplant jou meer aan? Dan is er altijd nog de struikveronica.

Vlinders en bijen voelen zich thuis in jouw tuin
Door je tuinmeubels en buitenplanten op elkaar af te stemmen, kan het niet anders dan dat jouw tuin een zomerse uitstraling krijgt. Zowel de vlinders als bijen zullen zich uitstekend op hun gemak voelen in jouw tuin!

Comments are closed.