subscribe: Posts | Comments

Inspiratie voor het voorjaar

Reacties uitgeschakeld voor Inspiratie voor het voorjaar
Inspiratie voor het voorjaar

Je tuin mooi inrichten voor het voorjaar

Het voorjaar zit er weer aan te komen, waardoor er allerlei nieuwe idee├źn kunnen ontstaan om van je tuin iets moois te maken. De kunst is dan om dat zo te doen, zodat alles een eigen plekje krijgt, maar toch tot een geheel wordt gemaakt. Je kunt op allerlei mogelijke manieren inspiratie opdoen om van je tuin iets moois te maken. Online inspiratie opdoen is bijvoorbeeld een prima mogelijkheid om mee te beginnen.

Oude troep verwijderen

Je tuin lenteklaar maken kun je op verschillende manieren doen. Wanneer de vorstperiode voorbij is, dan kun je alle dode knoppen van bloemen en planten uit je tuin verwijderen. De restjes die je over hebt, kun je bijvoorbeeld prima gebruiken om de aarde in je tuin mee te versieren. Viooltjes, bloeiende bollen en primula’s kun je onder andere planten in je tuin. Het zijn echte voorjaarsbloemen.

Bloemen voor in het voorjaar

Wanneer je een tuintafel buiten hebt staan, dan kun je deze natuurlijk ook prima gebruiken voor potten met voorjaarsbollen. Geel is een echte voorjaarskleur. Narcissen zullen het daarom prima doen tijdens het voorjaar. Andere bloemen die je in je tuin en potten kunt poten zijn bijvoorbeeld krokussen, tulpen en sneeuwklokjes. Je kunt ook verschillende bloembollen met elkaar combineren, zodat je een mooi kleurrijk geheel krijgt.

Verlichting in je tuin

Naast het snoeien van dode planten en bloemen en het planten van nieuwe bloemen in je tuin, kun je de tuin verder ook aankleden met mooie tuinmeubelen en verlichting. Olielampen doen het altijd erg goed in het voorjaar. Zorg nooit voor teveel licht in je tuin, dit kan invloed hebben op de sfeer in je tuin. Schemerachtige en kleine lichtjes maken je tuin tot een aantrekkelijke plek om te verblijven in het voorjaar.